Достапни линкови

Привремено затворање на руското издание на Википедија


Руското издание на онлајн енциклопедијата Википедија реши привремено да не биде достапно во знак на протест на предложените амандмани на законот за информирање во Русија. ,,Замислете го светот без слободно знаење,, пишува на страницата по повод денешната расправа во Думата за предлозите кои, според експертите, водат до цензурирање на интернетот. Поддржувачите на измените пак велат дека со нив ќе се унапреди борбата против детската порнографија.
XS
SM
MD
LG