Достапни линкови

Претседателот на Кипар го правда барањето за помош


Претседателот на Кипар денеска ја бранеше одлуката за барање финансиска помош од Европската унија и Русија. Димитрис Христофиас рече дека не е грев да се бара асистенција од Унијата и заем од Русија и додаде дека земјата има право да бара подршка од сојузниците. Кипар минатата недела стана петтата земја која побара европска помош за стабилизација на банкарскиот систем.
XS
SM
MD
LG