Достапни линкови

ОБСЕ бара да не се блокира интернет пристапот


ОБСЕ побара од земјите членки да не го блокираат интернет пристапот на корисниците. Претставникот за слобода на медиумите Дуња Мијатовиќ ги даде забелешките на конференција за он-лајн медиуми во Туркменистан. Властите во земјата забранија интернет пристап до повеќе интернет портали како Твитер и Јутјуб. Туркменистан, земја членка на ОБСЕ, е означена како една од најлошите земји за слобода на медиуми од страна на Фридом Хаус.
XS
SM
MD
LG