Достапни линкови

ММФ предвидува споро опоравување на американската економија


зградата на ММФ
Меѓународниот монетарен фонд смета дека економското опоравување на Соединетите американски држави ќе се одвива со скромно темпо во следниве неколку години. Според проекциите на организацијата, економскиот раст на американската економија ќе биде 2 проценти во 2012 година и може да забележи подобрување со 2,25 отсто во 2013 година. Организацијата предупреди дека финансиската криза во Европа може негативно да влијае врз американската економија, посебно врз американските компании со извоз во Европската унија.
XS
SM
MD
LG