Достапни линкови

Албански контингент замина за Авганистан


Нов контингент со 186 албански војници денеска замина за Херат и Кандахар, во Авганистан. Контингентот за Херат го сочинуваат 107 мировници, додека 45 војници ќе бидат во ризичната зона Спин Болдак, во Кандахар. Групата лекари ќе биде стационирани во Кабул, додека офицерите ќе бидат распоредени од НАТО во различни штабови во Авганистан.
XS
SM
MD
LG