Достапни линкови

Осуда за анти-семитистички коментари на иранскиот потпретседател


Мохамад Рахини
Шефот на канцеларијата на Обединетите нации за дрога и криминал ги осуди анти-семитисктичките коментари на потпретседателот на Иран за поврзаност на еврејскиот Талмунд со трговија со дрога. Иранскиот потпретседател Мохамад Рахини минатата недела изјави дека еврејското свето писмо охрабрува ширење на наркотици со цел уништување на светот. Претседателот на организацијата на Обединетите нации Јуриј Федотов рече дека не се согласува, дополнувајки дека е загрижен од ваквата изјава.
XS
SM
MD
LG