Достапни линкови

Медалите за Олимпијадата се чуваат во Кралската ризница


London, 27Jun2012
Медалите за престојните Олимписки игри во Лондон се предадени на чување во Кралската ризница. Вкупно 4.700 златни, сребрени и бронзени медали кои ќе бидат поделени на најдобрите учесници на Олимписките игри, свечено со фанфари се предадени во Кралската ризница. Во ризницата се чуваат најдрагоцените предмети кои се во сопственост на кралското семејство, како што е кралскиот накит.
Иако медалите се специјално изработени за Олимпијадата и се со голема вредност, сепак медиумите оценија дека е претерано тоа што се однесени на чување во Кралската ризница.
Олимписките игри во Лондон ќе се одржат од 27 јули до 12 август.
XS
SM
MD
LG