Достапни линкови

„Тројката“ меѓународни кредитори во посета на Кипар


Од самитот на ЕУ во минатата недела
Претставници на Европската комисија, на Меѓународниот монетарен фонд и на Европската централна банка денеска ќе допатуваат во Никозија, каде што ќе ја проценуваат ситуацијата во кипарскиот банкарски систем.
Оваа земја во минатата недела побара финансиска помош од европските партнери и од Меѓународниот монетарен фонд за рекапитализација на банкарскиот сектор. Инаку, во следните шест месеци Кипар ќе претседава во Европскиот совет.
XS
SM
MD
LG