Достапни линкови

Заврши полициската мисија на ЕУ во БиХ


Штефан Фелер, Шефот на ЕУПМ во Сараево

Полициската мисија на ЕУ во Босна и Херцеговина денеска ја заврши својата мисија која се состоеше во „поддршка на владеењето на законите“ во таа земја, соопшти Европската комисија во Брисел.
Полициската мисија во БиХ дејствуваше од 1 јануари 2003 година и според податоците, во текот на нејзиното траење биле активни околу две илјади и триста полицајци и меѓународни експерти од земјите членки на ЕУ како и од други држави.
XS
SM
MD
LG