Достапни линкови

Во САД одобрен лек за слабеење


Американските здравствени регулатори, за прв пат во последниве 13 години, одобрија лек за слабеење. И покрај тоа што во Соединетите Држави има огромен број луѓе со прекумерна тежина, Агенцијата за храна и лекови има строги правила при одобрувањето на евентуални лекови за слабеење поради честите несакани ефекти од лекарствата во минатите години.
XS
SM
MD
LG