Достапни линкови

Поранешни српски војници осудени за воени злосторства


Српскиот суд за воени злосторства осуди 14 поранешни српски војници за воени злосторства. На обвинетите им се одредени затворски казни во времетраење од седум до дваесет години поради убиствата на 70 Хрвати за време на конфликтот во 1991 година. Според судот, 48 селани биле убиени во куќа додека 22 загинале откако биле присилени да се движат низ минско поле.
XS
SM
MD
LG