Достапни линкови

Препорака за подобрување на безбедноста на банкарските системи


Владите, банките и домаќинствата кои се соочуваат со висока задолженост ја влечат надолу светската економија, поради што потребни се дополнителни напори за зголемување на безбедноста на банкарскиот систем, порачаа од глобалната организација на централни банки денеска. Во годишен извештај на организацијата се наведува дека светската економија и понатаму е неизбалансирана, со тоа што развиените земји се соочени со висока задолженост, додека земјите во развој се под закана од своевиден колапс.
XS
SM
MD
LG