Достапни линкови

Власта ќе затвори десетици медиуми во Ирак


Организација за слобода на медиуми соопшти дека власта во Ирак наредила затворање на десетици медиумски куќи во земјата. Зијад ал-Ајели, шефот на багдадската Обсерваторија за слобода на медиуми, се повикува на официјален документ од Ирачката влада со кој се бара полициска асистенција при затворање на 44 странски и домашни групации кои емитуваат без официјална дозвола.
XS
SM
MD
LG