Достапни линкови

Отежната работата на хуманитарните организации во Сирија


Обединетите нации соопштија дека бројот на лица на кои им е потребна хуманитарна помош во Сирија се искачил на 1,5 милиони. Според Канцеларијата за координација на химанитарни работи, хуманитарните организации се соочуваат со значајни пречки во помагањето на цивилите во Сирија, кои имаат потреба од заштита поради конфликтот во земјата. Помош им е потребна на 350,000 лица во провинцијата Иблиб како и на 250,000 жители на градот Хомс, кој се претвори во жариште на 15 месечниот конфликт. До сега се регистрирани повеќе од 96,000 сиријски бегалци.
XS
SM
MD
LG