Достапни линкови

Намален рејтингот на неколку најголеми банки во светот


Агенцијата Мудис го намали рејтингот на неколку најголеми банки во светот, вклучувајќи ги и Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup и Goldman Sachs. Рејтинг-агенцијата соопшти дека долгорочните изгледи на банките за профитабилност и за раст се намалени.
Намалувањето на рејтингот обично значи дека за банките станува поскапо подигнувањето пари со продажба на долгови, а инвеститорите бараат повисоки камати за поризичните долгови.
XS
SM
MD
LG