Достапни линкови

Ер Франс најави укинување на 5,000 работни места


„Ер Франс“ најави дека ќе отпушти повеќе од 5,000 работници до крајот на 2013 година, што представува 10 отсто од кадарот на авиопревозникот. На работниците ќе им се даде можност доброволно да заминат, откако ќе се постигне договор со синдикатите. Француската компанија планира да заштеди 2 милиони евра во текот на следниве три години. Фирмата пријави загуба ос 809 милиони евра во 2011 година и повеќе од 300 милиони евра во првиот квартал годинава.
XS
SM
MD
LG