Достапни линкови

Самит за глобалната економија во Рио


Во Рио Де Жанеиро започна тридневен самит во организација на Обединетите Нации, на кој се расправа за глобалната економија и за одржливиот развој. На самитот учествуваат околу 90 лидери, вклучувајки го и генералниот секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун, меѓутоа некои од клучните држави, како САД, Русија, Велика Британија и Германија, наместо учество на лидерите, испратија свои претставници.
XS
SM
MD
LG