Достапни линкови

44 милиони бегалци и расселени во светот


По повод денешниот светски ден на бегалците, Високиот комесаријат на Обединетите Нации за бегалци, соопшти дека во светот моментално има околу 44 милиони расселени лица. Во минатата година, поради конфликти во делови од светот, бројот на бегалци се зголемил за 800.000. Главна причина биле конфликтите во Либија, Судан и Сомалија.
XS
SM
MD
LG