Достапни линкови

Предлог закон против „хомосексуална пропаганда“ во Украина


Пратениците во украинскиот парламент наскоро би требало да го разгледуваат предлог законот за забрана на ширење на хомосекуслна пропаганда меѓу малолетници. Легислативата ја предложија пратениците на владеачката партија. Во сегашната форма, со законот се предвидени казни од 1,500 американски долари за „ширење хомосексуална пропаганда“ меѓу лица помлади од 18 години. Предлогот е поднесен три месеци откако сличен закон се најде пред пратениците во државниот Дума во Русија.
XS
SM
MD
LG