Достапни линкови

Делегација од ЕАСМ во Брисел


претседателот на Евро-атлантскиот Совет на Македонија Лазар Еленовски
Делегацијата на Евроатлантскиот Совет на Македонија ќе присуствува на редовниот пролетен состанок на Советот на Светската атлантска асоцијација што денеска и утре ќе се одржи во Брисел. Главни теми, меѓу другите, се НАТО и иднината на Авганистан, партнерствата на НАТО, одбранбените можности, НАТО силите во 2020 година и предизвиците на јавната дипломатија по Самитот во Чикаго.
За време на состанокот, претседателот на ЕАСМ и потпретседател на АТА Лазар Еленовски ќе ги презентира извештаите за работата на работните групи за Социјалната мрежа на АТА и Смарт Дифенс иницијативата на АТА.
XS
SM
MD
LG