Достапни линкови

Во Москва завршуваат разговорите на големите сили со Иран


Саед Џалил - иранскиот преговарач
Во Москва завршува дводневната рунда преговори на големите сили со Иран,околу спорната нуклеарна програма.Русија се сложи дека кон Иран треба да се заострат казните,но најострите казни ги блокираше.Согласноста на Русија е потребна за да може да биде легитимен аргументот дека Иран е соочен со меѓународна осуда.До дводневните разговори во Москва доаѓа по две одржани рунди во Истанбул и во Багдад.Учесниците на разговорите вчера оценија дека два дена нема да бидат доволни.Иран инсисистира на формално признавање на своето право да произведува осиромашен ураниум за мирољубиви цели.
XS
SM
MD
LG