Достапни линкови

Растат обидите за отстранување содржини од Гугл


Гугл во најновиот извештај наведува дека владите ги зголемија обидите за отстранување на некои содржини од интерент. Повеќето барања за отстранување, особено на видео снимки доаѓаат од западните демократски земји, а не од земјите познати по строгата цензура. Шпанските власти побарале од Гугл да бидат отстранети 270 линкови до блогови и до новински извештаи. Бројот на американските барања изнесува 187.
XS
SM
MD
LG