Достапни линкови

Нови правила за туристите во Црна Гора


На туристите кои престојувале во Црна Гора при излезот од таа земја им се бара да покажат потврда за пријава на престојот. Тоа, како што јавуваат тамошните весници, прави голема конфузија на граничните премини, бидејќи туристите воопшто не биле информирани за новото правило што го донесе министерството за внатрешни работи. Според новиот пропис, секој турист кој престојува подолго од седум дена мора да биде пријавен во полицијата.
XS
SM
MD
LG