Достапни линкови

Шпанија нема да ги спроведе препораките на ММФ


Шпанскиот премиер Мариано Рахој
Шпанскиот премиер Мариано Рахој изјави дека земјата нема да ги спроведе последните препораки на ММФ, меѓу кои и намалување на платата на државните службеници, бидејќи тие се необврзувачки.
ММФ е една од трите организации од кои Шпанија бараше проценка на состојбата на банкарскиот сектор пред да биде одреден конечниот износ на пакетот за помош од ЕУ за шпанските банки.
XS
SM
MD
LG