Достапни линкови

Прекината набљудувачката мисија на ОН во Сирија


Шефот на набљудувачката мисија во Сирија генералот Роберт Муд и други набљудувачи на ОН
Шефот на набљудувачката мисија на ОН во Сирија генералот Роберт Муд изјави дека ќе ги суспендира активностите и патролите на мисијата поради зголеменото насилство во земјата.
Според соопштението, крвопролевањето ги става под ризик набљудувачите и им оневозможува да ја вршат нивната работа.
XS
SM
MD
LG