Достапни линкови

САД ја олеснуваат политиката кон емигрантите


Американската влада соопшти дека ќе ја запре депортацијата на илегалните имигранти кои дошле во земјата како деца и кои не преставуваат безбедносна закана. Овој чекор се однесува на оние кои дошле пред да наполнат 16 години и кои се сега под 30 годишна старост и кои се школуваат или завршиле средно образование.
Станува збор за популација од 800 илјади луѓе во САД претежно латино американци. На ова се гледа како на изборен потек на Барак Обама кој во трката за втор мандат
за претседател се обуидува да обезбеди што повеќе гласови од младите латино американци
XS
SM
MD
LG