Достапни линкови

Узбекистан им забрани транзит на казахстанските трупи


Узбекистан не им дозволил на трупите од Казахстан да поминат низ земјата на пат кон Таџикистан, каде треба да учествуваат на воена вежба во организација на Шангајска организација за соработка. Казахстанскиот воен аташе во Таџикистан изјави дека трупите морале да поминуваат низ Киргистан со цел да стигнат на конечната дестинација. Узбекистан одби да учествува во воената вежба на Шангајстката организација и покрај тоа што е земја членка.
XS
SM
MD
LG