Достапни линкови

Намален кредитниот рејтинг на 18 шпански банки


Рејтинг агенцијата „Фич“ соопшти дека го намалила кредитниот рејтинг на 18 шпански банки, еден ден по одлуката за намалување на рејтингот на двете најголеми банкарски институции во земјата. Меѓу осумнаесетте се наоѓа и третата по големина банка во земјата. Одлуката на меѓународната агенција се случува по најавената странска помош за шпанскиот банкарски сектор.
XS
SM
MD
LG