Достапни линкови

Планетата Земја во 2011 беше помирно место за живеење


World -- The 2011 Global Peace Index map
Светот во 2011 беше по мирољубив и покрај насилствата во Сирија и граѓанските немири во Европа. Ова е заклучокот на глобалната студија на австралиско – американската организација Глобален Индекс на мирот.
За прв пат се наведува и дека Суб – сахарска Африка не е нај немирниот регион во светот.
Според истражувањето земјата беше помирна планета и поради намалените воени буџетски трошоци и поголемите дипломатски напорти за решавање на кризите.
XS
SM
MD
LG