Достапни линкови

Утре ќе се полага задолжителната државна матура


Утре ќе се полага задолжителниот дел од државната матура, при што ќе бидат опфатени 97 јавни средни и 7 приватни средни училишта за учениците од гимназиското, уметничкото и средното стручно образование со четиригодишно траење. Во саботата учениците ги полагаа екстерните испити од државната матура во јунскиот испитен рок.
XS
SM
MD
LG