Достапни линкови

Локални избори во Романија


Почна гласањето на локалните избори во Романија на кои предизборните анкети им даваат предност на кандидатите од владеачката социјал Либерална унија. Во земјата има околу 18 милиони регистрирани гласачи кои се во можност да гласаат за 40,000 места во локалните совети во 3,000 населени места. Кампањата во главниот град Букурешт се фокусираше на заштитата на културното наследство и намалување на загадувањето.
XS
SM
MD
LG