Достапни линкови

Грчките фармацевти бараат пари од Европската комисија


Пет грчки асоцијации на фармацевти побараа од Работната група на Европската комисија пари за Националната организација за здравствена заштита. Во писмо до шефот на работната група Хорст Рајхенбах, петте фармацевтски асоцијации бараат 1,5 милијарди евра со цел подмирување на финансиските обврски. Грчките медиуми денеска јавуваат дека откако фармацевтите изминатава недела престанаа да им продаваат лекови на осигурениците во националната организација, скапите лекови за тешките болести сега ќе ги набавуваат аптеките во државните болници во целата земја.
XS
SM
MD
LG