Достапни линкови

Министрите за финансии на еврозоната одлучуваат за Шпанија


Министрите за финансии на еврозоната денеска разговараат за барањето на Шпанија за финансиска помош со цел да го зајакне својот банкарски сектор. Меѓународниот монетарен фонд соопшти дека на банките во Шпанија им треба околу 40 милијарди евра во главниот град.
Во меѓувреме, шефот на Меѓународниот монетарен фонд Кристин Лагард ги повика европските лидери да дејствуваат брзо за да се врати стабилноста на банките и да го возвратат ударот против кризата во еврозоната.
Говорејќи во Њујорк, Лагард рече дека властите мора да преземат чекори за обединување на банкарските механизми на зоната и да се создадат посилни алатки за управување со кризата.
XS
SM
MD
LG