Достапни линкови

Русија во август ќе стане членка на Светската Трговска Организација


Рускиот Премиер Дмитриј Медведев изјави дека Русија ќе стане членка на Светската Трговска Организација во почетокот на Август.
Руската влада го одобрила протоколот и тој ке му биде доставен на парламентот. СТО во декември 2011 го одобри влезот на Русија, која е единствена од 20 те водечки економии што не е членка на оваа организација.
XS
SM
MD
LG