Достапни линкови

Собранието го усвои ребалансот на буџетот


Македонското Собрание
Македонското собрание со 60 гласа за и 38 против го усвои ребалансот на Буџетот за 2012 година. Ребалансот на Буџетот, според предлагачот е навремена и адекватна реакција на Владата на актуелните трендови во економијата кои се последица на кризата во Европа.
Со него се зачувува фискалната дисциплина, високо ниво на капитални инвестиции, а не се намалуваат платите, пензиите, социјалната помош и субвенциите во земјоделството.
XS
SM
MD
LG