Достапни линкови

Панета: САД и Индија да соработуваат со Пакистан


Американскиот секретар за одбрана Леон Панета изјави дека Соединетите американски држави Индија мора да изнајдат начин за соработка со Пакистан. Панета дополни дека за решавање на безбедносните прашања во југот на Азија потребно е инволвирање на Пакистан. Секретарот за одбрана смета дека трите нации треба да соработуваат за надминување на, како што ги нарече „продлабочените разлики“.
XS
SM
MD
LG