Достапни линкови

Мудис го намали рејтингот на 6 германски банки


Кредитната агенција Мудис го намали рејтингот на 6 германски банки, меѓу кои и втората најголема банка во земјата, поради ризикот поврзан со европската должничка криза.
На КомерцБанк, како и ДекаБанк, ДЗ Банк и регионалните ЛББВ, НордЛб и Хелаба им се симната два поена.
Тие, според Мудис, се соочуваат со зголемен ризик од кризата со еврото и должничката криза.
XS
SM
MD
LG