Достапни линкови

Црвенковски и ВМРО ДПМНЕ и натаму за тоа кој што прифатил или одбил


- „Име Република Македонија во заграда Скопје кое што јас и премиерот Груевски го прифативме и тоа беше единствен начин да се надеваме во тоа време дека на Самитот ќе биде донесена позитивна одлука за Македонија“. Ова денеска во Струмица каде што утре ќе почнат митинзите на опозицијата го изјави лидерот на СДСМ Бранко Црвенкоски
Цела алијанса, сите земји членки, Грција, Нимиц знаеја дека го прифативме предлогот Република Македонија во заграда Скопје и пак ќе речам, предлог кој што беше 10 пати полош од оној во 2005-та, а кој што сега се обидува да го искористи за некакви дисквалификации, лично мои или на Социјалдемократскиот сојуз, изјави Црвеновски.
Од друга страна во реакцијата на ВМРО ДПМНЕ се наведува дека Премиерот Никола Груевски никогаш не прифатил никаков предлог на медијаторот Метју Нимиц без да каже дека тој мора да биде ставен на референдум,
XS
SM
MD
LG