Достапни линкови

Во Македонија зголемен бројот на баратели на азил


министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски
Во Македонија годинава се регистрирани 200 нови баратели на азил, од кои најмногу, 92 се од Авганистан. Ова го изјави министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски при денешната посета на Прифатниот центар на баратели на азил во Визбегово. Тој додаде дека било јасно оти Македонија не е нивната крајна дестинација, туку транзит кон Европската унија. Од 2002 година од кога е отворен Прифатниот центар, до денес во него биле сместени 1.330 азиланти.
XS
SM
MD
LG