Достапни линкови

Невработеноста во еврозоната 11%


Претседателот на Европската централна банка, Марио Драги
Невработеноста во земјите од еврозоната, во април, изнесувала 11 отсто, што е највисоко ниво од формирањето на монетарната унија во 1999-та година, покажуваат податоците на Еурстат. Вкупно, во 17-те земји од еврозоната се регистрирани 17,4 милиони невработени. Според денеска објавените податоци, невработеноста и натаму расте во Шпанија, Португалија и во Грција, а стапката е највисока во Шпанија каде што изнесува 24,3 насто.
XS
SM
MD
LG