Достапни линкови

Намален бројот на работници во индустријата


Бројот на работници во индустријата во април годинава во однос на истиот месец лани е намален за 1,7 процент, додека во првиот квартал од оваа година во однос на истиот период претходната година бележи пад од 1,5 отсто, објави Државниот завод за статистика. Според податоците на Заводот, бројот на работниците во секторот преработувачка индустрија бележи опаѓање од 2,1 отсто, а пораст од 0,7 проценти има во секторот рударство и вадење на камен.
XS
SM
MD
LG