Достапни линкови

Еврозоната е неодржива без натамошна интеграција


Претседателот на Европската Централна Банка Марио Драги
Шефот на Европската Централна Банка Марио Драги изјави дека проблемите покажаа дека еврзоната е неодржива доколку не биде превземена натамошна интеграција.
Зборувајки пред европскиот парламент во Брисел, тој им се приклучи на повиците за „банкарска унија“ на еврозоната, која би имала заеднички гарантен плам, заеднилки фонд и поголема централизација на банкарската супервизија од европските власти.
Драги изјави дека Европската Централна Банка не може да го пополни вакумот кој го оставија европските влади кои не успеаа да превземат пригодни мерки за структурни реформи.
XS
SM
MD
LG