Достапни линкови

ОН: Секој седми во светот гладува


Агенцијата за храна при Обединетите нации проценува дека секој седми човек во светот пати од неухранетост. Во извештајот објавен денеска се повикуваат владите низ светот да инвестираат во инфраструктура и на сиромашните да им обезбедат храна. Во документот се проценува дека три четвртини од сиромашните во светот живеат во руралните средини и повеќето од нив зависат од земјоделство и слични активности.
XS
SM
MD
LG