Достапни линкови

Ромпуј: Грција треба да ги исполни преземените обврски


Херман Ван Ромпуј
Грција треба да остане во еврозоната, откако ќе ги исполни преземените обврски, изјави претседателот на Европската унија Херман Ван Ромпуј за време на вчерашната посета на Кипар. ,,Очекуваме по парламентарните избори во Грција следната грчка влада да го направи тој избор,, додаде Ромпуј.
Тој појасни дека Европа е подготвена да ја гарантира демократската стабилност на еврозоната и да им помогне на своите членки. Претседателот на ЕУ ја посети Никозија, еден месец пред Кипар да го преземе претседателството со Унијата, на 1 јули.
XS
SM
MD
LG