Достапни линкови

Банките во Шпанија со поголеми проблеми од очекувањата


Шпанската банка Банкиа, четврта по големина во земјата, побарала од владата дополнителна финансиска помош од 19 милијарди евра. Банкиа веќе доби помош од 4,5 милијарди евра, а во овој месец беше делумно национализирана. Шпанската влада предвидуваше дека на целиот банкарски сектор во земјата ќе му биде потребна помош од максимум 15 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG