Достапни линкови

СпејсХ Драгон се спои со Мир


The SpaceX Dragon commercial cargo craft
Првата приватно направена вселенска капсула СпејсХ Драгон се спори со Меѓународната станица Мир што е за прв пат во историјата на вселенските летови. Капсулата носи намирници за екипажот на Станицата Мир тешки 544 килограми. Капсулата беше лансирана вчера од Кејп Каневерал во Флорида, а е изработена од калифорниската “Exploration Technologies Corporation“
XS
SM
MD
LG