Достапни линкови

Истанбул, Мадрид и Токио се борат за Олимпијадата во 2020 година


Планот за Олимписки стадион во главниот град на Азербејџан. Сепак, Баку испадна од конкуренција за домаќин на Олимпијадата во 2020 година.
Меѓународниот олимписки комитет го стесни изборот за град домаќин на Олимпијадата во 2020 година. Баку и Доха испаднаа од конкуренција, а за Олимпијадата се борат уште Истанбул, Мадрид и Токио. Домаќинот на Олимписките игри во 2020 ќе биде соопштен во септември 2014 година.
XS
SM
MD
LG