Достапни линкови

Грција ќе штеди на следните избори


Трошоците за парламентарните избори во Грција на 17 јуни ќе бидат за 30 проценти помали во споредба со расходите за изборите на 6 мај, одличија членовите на меѓупартиската изборна комисија, со која претседаваше министерот за внатрешни работи Андонис Манитакис.Со одлуката е предвидено трошоците од 60 милиони евра да бидат намалени на околу 40 милиони евра. Партиите го прифатиле намалувањето на финансирањето за изборите за 50 проценти, од шест милиони евра на три милиони евра.
XS
SM
MD
LG