Достапни линкови

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Брамерц ја завршува посетата на Белград.


Серж Брамерц
Главниот обвинител на хашкиот Трибунал Серж Брамерц ја завршува посетата на Белград спроти поднесувањето на редовниот извештај во Советот за безбедност на ОН за работата на обвинителството во Хаг за соработката со земјите од регионот. Брамерц изјави дека е многу важно да се открие кој ги криел лицата кои се обвинети од Трибуналот, наведувајќки дека само во тој сегмент неговиот извештај за соработката на Србија ќе биде негативен.
XS
SM
MD
LG