Достапни линкови

Конференција на ОБСЕ за справување со дела мотивирани од омраза


Aмбасадорот на ОБСЕ во Македонија Ралф Брет
Мисијата на ОБСЕ во Скопје денеска организира регионална конференција за справување со кривичните дела мотивирани од омраза и со говорот на омраза.
На конференцијата ќе учествуваат претставници од мисиите на ОБСЕ во регионот, од министерствата за внатрешни работи и за правда, претставници од судството и од независни институции. Тие ќе разменат искуства во справувањето со ваков тип кривични дела.
Пред учесниците на конференцијата ќе се обратат амбасадорот Ралф Брет, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, и заменик-министерот за надворешни работи Зоран Петров.
XS
SM
MD
LG